sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kontrolli

Katsoin valokuvia vuosien takaa. Pieni ja ihmeellinen elämä hehkui tuntien vanhana. Niin hento ja kaunis elämä, joka annettiin meidän käsiin. Siinä olimme hämillämme kaikki. Sanattomina ja avuttomina uuden edessä.

Aika on vahvistanut meitä ja tehnyt meistä selviytyjiä. Olemme eläneet hetkestä toiseen ja huomanneet, jotta jalkamme kantaa läpi kivunkin kun pysymme yhdessä. Pieni sydän joka särkyi kerran on pärjännyt hyvin elämää vasten ja olemme saaneet elää normaalia elämää. Sitä on niin kiitollinen kaikesta. Tästä päivästä ja menneestä. En olisi uskonut väsymyksen alla aikoinaan, jotta selviämme edes kesään. Nyt takana jo kolme kesää ja talvea. Aika kantaa.

Kävimme viime viikolla kontrollissa jälleen. Poika oli niin reipas ja osoitti kuinka rohkea hän on sairaalassa johon kuitenkin liittyy aina jännitystäkin. Asiat olivat hyvin. Sydän soi omaa rytmiään mutta sen rytmi oli tasainen ja ahtaumat keuhkovaltimoissa ovat asettuneet ja saamme vielä jäädä seurantaan. Tarvetta pallolaajennukselle ei ole. Seuraava kontrolli on Elokuussa, jossa tilanne jälleen arvioidaan. Kun aikaa kontrollien välillä tulee sitä jotenkin saa uskoa aina enemmän. Meillä ei ole hätää tai suurta huolta.....tällä hetkellä.

Viime aikoina olen saanut kuulla paljon tarinoita sydänmaailmasta. Pieniä sankareita on syntynyt useita joiden rinnalla olen saanut olla. Sitä ymmärtää nyt enemmän tämän kaiken tarkoitusta. Ehkä yksi syy tällä kaikelle on se, jotta tänään saan seisoa vahvempana ja avoimena niiden rinnalla joiden elämä murretaan. Ehkä minä saan mahdollisuuden loistaa valoa ja toivoa kun annan siihen oman elämäni työkaluksi. Ehkä minä voin tuoda lohtua sinne missä on kyyneleitä. Mikä tässä elämässä olisikaan kauniinpaa kuin jakaa hyvää eteenpäin.

Tämän maailman keskellä joka on ankara ja kylmä voi valo löytyä yllättäen. Kun ei pidä kaikkea itsellään vaan uskaltaa olla avoin ja jakaa omastaan , sitä huomaa kuinka lämpö murtaa kylmyyttä. Meidät on luotu toisiamme varten. Olemaan läheisiä, lähimmäisiä ja ihmisiä ihmisille. Joka päivä opin siitä jotakin lisää ja haastan itseäni olemaan yhä enemmän sitä mitä olen.

Haasta sinäkin itsesi. Tänään, huomenna, ensi viikolla.

Ole todellinen..........toiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti