lauantai 4. tammikuuta 2014

Askelia....

Päässä humisee. Flunssa tai matkatressi rantautuu pääkoppaan. Kuuma kahvi hivelee makuhermoja ja mieli tyyntyy hetkeksi. Laitoin villasukatkin jalkaan kuin estääkseni suuremman köhän saapumisen. Pyhä hetki kun saa olla hetken omien ajatusten seurassa kun muu talo nukkuu. Huumaannun hetkestä joka on minun.

Eilen oli pieni merkittävä retki. Olemme tähän asti kuuluneet erityissairaanhoidon piiriin. Meillä on ollut lupa mennä päivystykseen soiton perusteella pienissäkin murheissa. Olemme olleet erityisiä ja erityisen hoidon piirissä pienen sydämen tähden. Aika on mennyt eteenpäin ja olemme vahvistuneet. Lääkkeet, maito-allergia, ihottumat, ja isommat huolet ovat voitetut. On aika aloittaa uusi vaihe elämässä. Tästä osoituksena se, jotta Kelan vammaistuki päättyi meidän osaltamme ja nyt kuulumme perusterveydenhuollon piiriin. ( Paitsi kontrollit tietenkin keskussairaalassa) Eilen varasinkin ajan kun pojalla korvatulehduksen oireita. Oli jotenkin vaikeaa luottaa. Epäilytti. Pelottikin. Oli kuitenkin henkisesti todella hoitavaa huomata, jotta elämä kantaa meitä ja nyt on aika oppia luottamaan. Päästämään irti vanhoista kaavoista ja oppia olemaan normaalilla tavalla erityinen.

Kestää aikansa toipua vanhoista haavoista. Usein mieli yhä palaa niihin aikoihin kun kaikki voima riisuttiin. Nyt on kuitenkin aika etsiä noista hetkistä ne voimanjyvät ja koota niistä taistelunhalu tulevaan. Se kaikki joka aikanaan meidät mursi on tänään jotakin aivan uutta meissä. Heikkous on voimamme kun osaamme sitä oikein käyttää. Haavat ovat yhä meissä mutta ne eivät ole enää iholla vuotavina. Minä voin siis antaa hyvän kiertää kauttani ja antaa haavojeni puhua sekä hoitaa toisia. Haluan olla toivon kanava.

Rakastan elämää ja tahdon elää jokainen päivä täysillä. Miksi säästää asioita kun sitten joskus. Entä jos elämä onkin ohi tänään tai huomenna. Uskalla elää ja unelmoida. Päästä irti vanhasta ja sukella uuteen. Huomaat kuinka eteesi avautuu uusi vaihe joka pitää sisällään tuttua ja turvallista mutta samalla jotakin uutta ja voimauttavaa. Haasta itsesi joka päivä tekemään yksi asia mitä et aikaisemmin ole tehnyt tai sanonut. Uskalla elää. Voin sanoa sydämestäni: Elämä kannattelee ja kantaa. Elämä on sairaan kaunis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti