maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lomalla.

Kesän viileä tuuli kutittaa selkää. Ilmassa sadoittain hyttysiä ja koivunlehtien havina säveltää kesän matkaajia. Olemme koko perhe lomalla Etelä-Suomessa ja askeleiden paino on kevyempi kuin kotosalla. Nurmikko kutittaa jalkojen alla kun hiivimme saunasta laiturille vilvoittelemaan. Aamu-auringon noustessa kahvikin kuin huokuu lempeyttä. Tämä on elämää.

Matka tänne oli jälleen jännittävä. Kuinka sitä voikaan ns.laitostua kotiin. Elämä kodin ulkopuolella on jotenkin turvatonta. Sydämeni on huolestunut ajoittain, jotta jos jotakin sattuu tien päällä ja kaikki turvallinen on kaukana. Pidämmekin aina epikriisiä mukana, jotta jos sattuisi jotakin. On mustaa valkoisella sellaisella kielellä, jota lääkärit ymmärtävät vaikka kunnan rajat olisivat kaukana. Lähteminen on kuitenkin aina hyvä asia. Jokainen lähteminen vahvistaa ja jokainen kotiin palaaminen voimistaa tunnetta, jotta selvisimme. Askeleet ovat pieniä mutta ratkaisevia. Pienistä askelista syntyy ehyt polku, jota seuraavan kerran on jälleen turvallisempi astella.

Poikamme elää yhtä juhlaa kun saa olla kaiken keskipiste. Eilen katselin häntä kun hän täysin siemauksin vain vastaanotti läheisiemme rakkautta. Ei huolta, ei pelkoa. Koko olemus avoimena ja valmiina sylin hellään hoivaan. Tuossa on jotakin sellaista, jota itsekkin haluaisin oppia. Olemaan rakkauden kohde ja jakamaan rakkautta ilman ehtoja tai pelkoa. Pienen lapsen avoimuus ja aitous pysäyttää yhä uudestaan. Iltaisin kun suljen lapseni syliini, kiitän häntä. Jokainen päivä on mahdollisuus oppia uutta. Välillä opimme kyynelten kautta, välillä ilon ja riemun. Yhdessä kuitenkin kasvamme päivä päivältä vahvemmiksi ja se on kaiken pohja.

Loma jatkuu. Jokainen päivä on lahja ja kiitoksen aihe kun saamme sen astella yhdessä. Kätkeköön kesän lempeä tuuli meidät syliinsä ja keinuttakoon huomiseen.

Äitini laatikosta löysin koskettavan rukouksen:

Herrani, kiitos siitä, että saamme tänäkin päivänä pyytää:
siunaa meitä,
Ja näin pyytäessämme saamme lujasti luottaa siihen,
että elämämme on sinun käsissäsi.
Kun asiamme menevät suunnitelmien mukaan,
tai kun kohtaamme vastoinkäymisiä, murhettakin,
olemme yhtä varmasti Sinun suojeluksessasi.
Kiitos, että saamme tänäkin päivänä turvautua Sinuun.
Poikasi tähden.
Amen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti