maanantai 24. syyskuuta 2012

pöpönen osa 2

Kello on jo vaikka mitä mutta vihdoin saan olla hetken itseni kanssa kun muu poppoo nukkuu:) Vieressä kotitekoisella omenahillolla vuorattuja ruisleipiä ja höyryävä teekuppi. Ikkuna on raollaan, jotta syksy pääsee seuraksi raikkaudellaan. Tässä on kaikki hyvän hetken ainekset!

Tänään me kotiuduimme sairaalasta pojan kanssa. Eilen menimme sovitusti arvioon keskussairaalaan nesteytyksen osalta. Päivystävänä lääkärinä sattui olemaan poikamme oma sydänlääkäri. Hän oli sitä mieltä, jotta pieni nestetankkaus yön yli olisi pojalle vielä eduksi. Niinpä suuntasimme kohti infektio-osastoa. Se on aina jännä tunne kävellä niitä pitkiä käytäviä ja antaa pala pojan hoidosta ja vastuusta vieraisiin käsiin. Suuri kiitos kuitenkin kaikesta mitä osaksemme saimme. Hoito oli hyvää ja huolellista. Jokainen tarve tuli täytettyä ja pojasta huomasi, jotta hänellä oli turvallinen olla. Verikokeiden valossa myös tilanne näyttää hyvältä. Hemoglobiini sekä sydämen rasitusarvo olivat laskeneet poikamme tasolle. Ensi viikolla menemme kuitenkin vielä verikokeisiin, jotta pysymme kartalla parantumisen tiellä.

Tänään sattui myös hyvin kummallinen kohtaaminen sairaalan kahviossa. Olimme ystäväni kanssa viettämässä pienen hetken yhdessä kun satuimme molemmat olemaan sairaalassa samaan aikaan. Huomasimme kuitenkin, jotta kummallakin oli unohtunut rahat kotiin. Työkavereilta saimme kuitenkin 5e kerättyä rahaa ja niinpä päädyimme pohtimaan tiskin ääreen mitä rahalla saisimme. Samaan aikaan kun mietimme tuli paikalle nainen. Hän katsoi meitä ja sanoi: minä haluan tarjota teille leivokset ja kahvit. Olimme kovin hämmästyneitä ja aluksi koitimme kieltäytyä. Nainen oli kuitenkin varma omasta halustaan ja kannusti mietä kakun valintaan. Korvaukseksi nainen sanoi jotta voimme seuraavassa elämässä tarjota kahvit. Minä tokaisin, jotta taivaan kahvilassa tavataan.

Tuo pieni hetki muistutti siitä, mitä on olla ihminen ihmiselle. Vaikka me emme tunteneet toisiamme niin kuitenkin jokin yhdisti. Se oli rohkeus olla aito ja antaa omastaan. Kun uskaltaa katsoa ja nähdä maailmaa hetkinä ja tarttua siihen, saa uskomattoman paljon takaisin. Tuo pieni ele tuossa sairaala maailmassa ja murheissa toi hymyn kasvoille. Juuri siinä hetkessä ystävämme kanssa tarvitsimme nuo kalorit, jota ravitsivat myös sielua. Kiitos sinulle kuka ikinä olitkaan:)

Matka jatkuu siis jälleen. Huomiseen uusin voimin mitä siellä sitten odottaakin. Toivon, jotta parantuisimme pian koko porukka ja pääsisimme nauttimaan elämästä ilman tukaluutta.

Toivottavasti sinäkin voit hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti