keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesäkuulumisia.

Lämpö hivelee ihoa yhä vaikka kello käy jo yön ensimmäisiä tunteja. Valo pitää hereillä ja saa ajatuksille siivet. Kesä on valvomisen ja samalla heräämisen aikaa. Kaamos on voitettu ja sitä pitää juhlia yöttömillä öillä ja juosta kilpaa ajatusten maratonilla. Istu kanssani hetki.

Olemme koko perheen voimin nauttineet kesästä. Iloitsemme suuresti pojan kanssa siitä, jotta saamme pitää isän kesälomalla kolme kuukautta. On ihanaa jakaa arkea yhdessä ja suunnitella sekä toteuttaa kesän retkiä ja muistoja. Tällaisia aikoja ja päiviä tarvitsee jokainen perhe. Elämää joka eletään toisillemme. Aika antaa rajat mutta sen sisällön saamme täyttää meidän muotoisella tarinalla. Eläköön aika ja yhteinen kesä.

Eilen olimme rannalla koko perheen voimin. Pieni sankarimme oli ensimmäistä kertaa elämässään uimahousuissa järven rannalla. Ilma oli tyyni ja lämmin. Meidän ympärillä kymmenet ihmiset jäähdyttivät päivän kuumuutta raikkaaseen veteen ja siemaisivat kesää. Minä katselin poikamme touhuja. Pieni käsi tarttui lapioon ja teki mutakakkuja. Pieni suu maistoi hiekanjyvän ja taittui hymyyn. Pienet silmät hämmästelivät tyyntä maisemaa joka maalasi uusia ihmisiä kuvaan. Pienet korvat kuuntelivat kesän ääniä ja pieni suu yhtyi iloon omalla kielellään. En olisi uskonut puolitoista vuotta sitten jotta olemme siinä. Liikutuin kun poikamme istui rantakivelle ja risti kätensä syliinsä. Pyhyys ympäröi hänet. Ihan kuin hän olisi lausunut hiljaisen kiitoksen Luojalleen joka taiten hänet on tehnyt ja rakentanut uudeksi. Siunattu hetki.

Kesä jatkuu ja lähdemme heinäkuun puolessa välissä avioliittoleirille koko perheen voimin. On aika rakentaa sitä kaikkea mikä ajan saatossa on päässyt ruostumaan. On aika keskittyä toiseen ja oppia uutta. Oppia tunnistamaan ja tunnustamaan, oppia rakastamaan yhä enemmän ja antaa anteeksi sitä myös pyytäen. Toivomme jotta leiri antaisi meille paljon sitä hyvää jolla kasvamme lähemmäksi toisiamme ja näin voimme antaa myös lapsellemme hyvän pohjan elämälle.

Pieni kuulumisia arjen keskeltä. Elämä on kaunis ja kiitoksen arvoinen. Minä iloitsen siitä jotta saan omistaa niin paljon ja kivun kautta oppineena oivallan jotakin syvää. Jokainen päivä on suuri ihme ja sitä en lakkaa hämmästelemästä. Pysähdy sinäkin ja huomaa kuinka siunattu oletkaan. Esteet on tehty voitettaviksi ja sen tehneenä huomaat jotta jokin uusi saa alkunsa.

Hullaannu kesästä ja anna muistoille mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti