perjantai 6. joulukuuta 2013

LUUKKU 7

 Muistatko tunteen kun joku muistaa sinua yllättäen. Sen tunteen kun saat tuoretta pullaa oven taakse tai lämpimäisiä pakkasiltaan. Se tuntuu äärettömän hyvältä ja tulee rakastettu olo. Pieni teko voi olla suuren tunteen alku. Joten:

LUUKKU7
Hermanni on ystävyyden kakku joka on kiertänyt ympäri maailmaa. Valmista ensin juuri ja lahjoita se ystävällesi alla olevan ohjeen lisäksi. Pieni teko mutta äärettömän hyvä mieli ja makea kieli:)


 YSTÄVYYDEN KAKKU
Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun. Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan.
Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen. Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.
Hermannin ystävyyskakku
noin 15 viipaletta
1. päivä


Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä


Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä


Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä


Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
5. päivä


Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä


Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä


Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä


Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5 dl sokeria
150 g pehmeää margariinia
3
kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
200 g rusinoita tai pähkinöitä
2 tl kanelia

Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti