lauantai 5. toukokuuta 2012

Tähtipöly

Tyttö ja poika suutelee
Puiston penkillä elämä aukee
Tytön hiuksilla on tähtipölyä

Kulkuri muovikasseineen
Kulkee heidän ohitseen
On takin hartioilla tähtipölyä.

Hiekkalaatikon reunalla
Isä katsoo pientä lastaan
Lapsen ämpärissä tähtipölyä

Nuori mies tuli huoneeseen
Ei tahtois olla yksikseen
On hotellin lasipöydällä tähtipölyä.

Mummo pyyhkii hihallaan
Kuvaa nuoren sotilaan
Jäi vuosikymmenistä tähtipölyä

Kirkko ja kesälauantai
Kaksi sormuksensa sai
Riisiin sekoittuu tähtipölyä

Nainen kulkee yksinään
Kantaa miestä sylissään
On uurnan kannen alla tähtipölyä.

Äiti ottaa rinnoilleen
Lapsen vastasyntyneen
Silmissään on vielä tähtipölyä.

Hetken elämää kaikki kellot soittaa
Hetken elämää kaikki kunnioittaa
Hetken elämää tähtipölyä...
-Samuli Edelman- 

Yllä oleva laulu soi monesti radiosta. Sanat saavat aina miettimään elämää, sen kokonaisuutta ja osaani tässä tarinassa. Ajatuksissa sitä karkaa niin menneeseen kuin tulevaan. Miettii ja mittaa omaa matkaa ja ynnää kaikkea sitä mitä saan omistaa. Rikas ja rakas elämä.

Tänään kun nukutin poikaani rinnallani ja vartioin unen tuloa mietin kuinka suuri ihme hän on. Sydän vasten sydäntä olimme ja olemme. Meitä yhdistää elämän jano ja sen kauneus. Hän on osa minua ja meitä ja me olemme osa häntä. Ilman toisiamme hukkuisimme tähän maailmaan, jonka askeleet ovat oudot. Yhdessä meissä on heikkoinakin voimaa ja läheisyys kietoo kuin suojaverkkoa ympärillemme. Suurin ihme on oma lapsi ja hänen kauneus. 

Liian usein karkaan tulevaan. Mietin ja murehin, pelkään ja epäilen. Olen koittanut herätä todellisuuteen, jotta murhe on turhaa sillä elämä kulkee omalla radallaan. Minulla ja meillä on vain tämä hetki tässä ja nyt. Saamme omistaa sen kokonaan ja tehdä siitä kauniin. Väliin kynnämme kyynelillä hetkiä ja välillä nauramme itsemme väsyksiin. Jokainen hetki kuitenkin arvokas ja ainutlaatuinen. Kumpa osaisimme elää hetkessä, huominen kantaa itsestään huolen.

Tänään käyn levolle kiittäen. Olen kokenut tässä päivässä rakkautta ja turvaa oman pienen perheeni keskellä. Mikään ei ole niin arvokasta kuin tämä hetki ja se, jotta saamme tämänkin päivän tallettaa sydämen aarre-arkkuun. Katso sinäkin ympärillesi ja ynnää mitä kaikkea omistatkaan. Huomaat elämä on uskomattoman kaunis vaikka väliin suo murskaavaa kipua.

Meidän jokaisen olalla on ripaus tähtipölyä.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti